Τίτλοι τέλους πέφτουν στα Windows 7 από τις 14 Ιανουαρίου του 2020 και η Microsoft τότε παύει να υποστηρίζει το λειτουργικό σύστημα με νέες ενημερώσεις και αυτό σημαίνει πως όσοι θα συνεχίσουν να τα χρησιμοποιούν στο μέλλον, κινδυνεύουν με πολλά προβλήματα λόγω ελλείψεων ενημερώσεων ασφαλείας.

Ωστόσο, με πολλούς ανθρώπους  και επιχειρήσεις που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα Windows 7, υπάρχει μια ανησυχία από τώρα και η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα να προσφέρετε τις εξελιγμένες ενημερώσεις ασφαλείας για τα Windows 7 έναντι αμοιβής.

Έχει πλέον αποκαλυφθεί ποιος θα είναι αυτές οι εκτεταμένες ενημερώσεις ασφαλείας (ESU) και πόσο θα κοστίζουν.

Αυτές οι πληρωμένες ενημερώσεις θα διατεθούν στους πελάτες του Microsoft Enterprise και των Microsoft 365, οι οποίοι μπορούν να αγοράσουν τις επανεκδόσεις ασφαλείας των Windows 7 Extended για κάθε συσκευή. Αυτές οι ενημερώσεις απευθύνονται σε επιχειρήσεις που δεν μπορούν να μεταφερθούν στα Windows 10 πριν από την ημερομηνία λήξης των Windows 7 και προορίζονται μόνο να προσφέρουν υποστήριξη ενώ οι επιχειρήσεις προετοιμάζονται να μετακινηθούν.

Η τιμολόγηση είναι κάπως υψηλή και το κόστος αυξάνεται με την πάροδο των ετών. Έτσι, για την υποστήριξη των χρηστών των Windows Enterprise που χρησιμοποιούν Windows 7 για το πρώτο έτος μετά την ημερομηνία λήξης της ζωής τους (Ιανουάριος 2020 – Ιανουάριος 2021), το κόστος είναι περίπου 25 δολάρια.  Αυτό αυξάνεται σε 50 δολάρια ανά συσκευή για το δεύτερο έτος (Ιανουάριος 2021 – Ιανουάριος 2022) και 100 δολάρια για το τρίτο έτος (Ιανουάριος 2022 έως Ιανουάριος 2023). Φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή η Microsoft ελπίζει ότι μέχρι το 2023, η χρήση των Windows 7 θα είναι αρκετά μικρή ώστε να σταματήσει να προσφέρει τις εκτεταμένες ενημερώσεις ασφαλείας.

Δεδομένου ότι αυτό είναι ένα κόστος ανά συσκευή, οι επιχειρήσεις με πολλούς υπολογιστές που εκτελούν Windows 7 θα διαπιστώσουν πως είναι ακριβό το όλο πακέτο.

Εάν χρησιμοποιείται τα Windows 7 Pro, οι τιμές αυτές είναι ακόμη υψηλότερες, με 50 δολάρια για την πρώτη υποστήριξη, 100 δολάρια για το δεύτερο έτος και 200 δολάρια για το τρίτο έτος.

[via]