Αναρώτιεστε γιατί να επιλέξετε το WooCommerce για την κατασκευή του eshop σας; Πιθανόν να έχετε μιλήσει με διάφορες εταιρείες, να ακούσατε για διάφορα συστήματα ecommerce και να είστε σε ένα δίλημμα για το τι θα ήταν σωστό να επιλέξετε! Κάθε εταιρεία επιλέγει τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσει σύμφωνα με την εμπειρία της και την τεχνογνωσία της πάνω σε αυτά. Υπάρχουν όμως πλεονεκτήματα και μειoνεκτήματα στο κάθε εργαλείο. Aς δούμε μερικούς καλούς λόγους για να επιλέξετε το WooCommerce για την κατασκευή του eshop σας!

 1. Επεκτασιμότητα
  Υπάρχουν χιλιάδες πρόσθετα για το WooCommerce που μπορούν να προσθέσουν αφθονία χαρακτηριστικών στο eshop σας με εύκολο και οικονομικό τρόπο. Εργαλεία marketing, διασύνδεσης με άλλα συστήματα, λειτουργικότητας, συστήματα πληρωμών, b2b αλλά και πολλά άλλα το κάνουν εύκολα επεκτάσιμο! Αλλά ακόμα και για πιο προσωποποιημένες εργασίες το Woocommerce δίνει την δυνατότητα να κάνεις override οποιοδήποτε στοιχείο του με τεχνικά άρτιο τρόπο ώστε να παραμείνει αναβαθμίσιμο και να συνεχίζεις να ακολουθείς τις τελευταίες τεχνολογίες.
 2. Ευκολία Διαχείρισης
  Από τι στιγμή που θα φτιάξεις το e-shop σου θα χρειαστεί να το ενημερώνεις διαρκώς με τα προϊόντα σου, αλλά και πιθανών νέες κατηγορίες και χαρακτηριστικά προϊόντων. Το WooCommerce κάνει την διαχείριση εύκολη μέσα από το διαχειριστικό περιβάλλον (dashboard) του WordPress. Ακόμα και αν “κολλήσεις” κάπου υπάρχουν πάρα πολλά tutorials και βιντεάκια στο Youtube που θα σε ξεκολλήσουν!
 3. Κοινότητα
  Επειδή το WordPress και το Woocommerce έχουν μια τεράστια κοινότητα είναι εύκολο μετά την κατασκευή του e-shop να βρείτε τεχνική υποστήριξη ακόμα και αν θέλετε να επιλέξετε έναν νέο συνεργάτη. Σε αντίθεση με άλλα συστήματα χαμηλότερης δημοτικότητας ή custom λύσεων που παρέχουν αρκετές εταιρείες με το Woocommerce δεν δεσμεύεστε σε μία συνεργασία αλλά είστε ευέλικτοι στο να επιλέξετε τον συνεργάτη σας χωρίς να υποχρεωθείτε να ανακατασκευάσετε την σελίδα σας.
 4. Αναβαθμίσιμο
  Είναι ίσως ένα από τα πιο δυνατά του χαρακτηριστικά! Σκεφτείτε ότι το 2015 τα sites που χρησιμοποιούσαν την php (όπως το Woocommece) έπαιζαν στην έκδοση 5.6. Η έκδοση αυτή είναι πλέον ξεπερασμένη, το ίδιο ισχύ και για τις εκδόσης 7, 7.1 και 7.2 και σύντομα για τις 7.3 και 7.4 καθώς από τον Νοέμβριο του 2020 κυκλοφόρησε η php 8! Πόσο γρήγορα ε; Το WooCommerce ακολουθεί πιστά τις νεότερες τεχνολογίες και αναβαθμίζεται συνεχώς χωρίς να αποσυσχετιστεί από το σύστημα του από τις προηγουμένες εκδόσεις. Οι αναβαθμίσεις του το καθιστούν συνεχώς σύγχρονο και ασφαλές και τα ηλεκτρονικά καταστήματα μπορούν να παραμένουν ενημερωμένα χωρίς να χρειαστεί να κάνουν ανακατασκευή.
 5. Ευέλικτο
  Woocommerce – Sell anything! Πραγματικά είναι ένα πολυεργαλείο που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να πουλάς προϊόντα, μαθήματα/συνέδρια/σεμινάρια, δωμάτια ξενοδοχείων, υπηρεσίες, διανομές φαγητών κι ότι άλλο βάλει ο νους σου!